78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


KaJi (88.101.45.181) --- 7. 8. 2013
Re: apismix

Aleš:
rozpuštění a stočení do kanistrů po 10 litrech mi trvá cca 3x 2-3 hodiny.
---

V tomhle byl super Keleman - ten to dodal v 10litrových kanystrech a člověk to jen popadl a jel rozlít.
Nevím co popadá tady všechny, že to plní do kbelíků.

Otázka ale je, že když naleji do včel invert optimalního složení - ale tam si myslím, že 50% sacharozy je trochu moc - tak mi z litru se 72-74 % sušinou ubyde jen 6-10% vody, ale předpokládám, že ten odpar je energeticky minimální. Takže můžu odečíst tak ty 2-4% a můžu počítat že z kila invertu je 70% cukru zpracovaného v zásobách.
Když ale koupím kilo cukru - kolik mi z něho zůstane v zásobách? KOlik je spotřeba na odpaření 20% vody a hlavně na inverzi? A opotřebuje to včely nebo ne?
To mi žádný odpůrce invertů neodpověděl - a měl by to mít zmáknuté, když tak krmí a je přesvědčený o tom, že je to nejlepší.
Vynechámn prosakovací víčka, kde prý je nejmenší účinnost - někdo to prý někdy porovnával.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62047


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu